Veelgestelde vragen

IVIO Examenbureau | Aantoonbaar vaardig

IVIO Examenbureau

Aantoonbaar vaardig

Gespecialiseerd in het volledige examen proces.
Iedereen verdient het om met een diploma te kunnen
laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Inschrijven

Het inschrijfformulier kunt u hier downloaden.  Deze mag per post en per mail verzonden worden. Graag alle gegevens juist overnemen van een officieel document.

Vijf weken voor het examen dient de complete inschrijving bij IVIO-Examenbureau binnen te zijn.

Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u per e-mail de ontvangstbevestiging.

Twee weken voor het examen ontvangt u de examenoproepen voor de kandidaten en een overzichtslijst. Op de overzichtslijst staan alle kandidaten en de vakken met het niveau waarvoor ze zijn ingeschreven. Kijk de oproepen en inschrijving goed na. Indien de inschrijving niet correct verwerkt is, dient u gelijk contact op te nemen met het Examenbureau, zodat op tijd de wijziging kan worden doorgevoerd.

Examenvoorbereiding

Twee weken voor het examen ontvangt u de examenoproepen. De gegevens, zoals vermeld op de oproepen, worden ook gebruikt voor het drukken van de diploma’s en de beoordelingslijsten. Kijk de gegevens op de oproepen goed na. Eventuele correcties verbeteren op de oproep en tegelijkertijd met het gemaakte examenwerk terugsturen naar het Examenbureau. U kunt hierover niet bellen.

Bewaar deze lijsten goed voor uw eigen administratie. Zo hebt u altijd de examennummers om later de examenuitslagen te bekijken op internet. Om privacy redenen worden op internet geen namen weergegeven.

Eén week voor het examen ontvangt u het examenpakket. Het pakket wordt verzonden via PostNL Track & Trace. Het pakket wordt altijd op maandag door IVIO-Examenbureau verzonden (dit kan afwijken met feestdagen). Indien het pakket 48 uur voor aanvang van het examen niet in uw bezit is dient u direct contact op te nemen met het Examenbureau. Vraag het eerst bij collega’s op uw locatie na, vaak blijken de pakketten wel afgeleverd te zijn.

Eventuele aanwijzingen voor het examen zitten in het examenpakket. Bijvoorbeeld of er bij Rekenen of Economie een rekenmachine gebruikt mag worden. Of dat er misschien een woordenboek gebruikt mag worden bij Nederlands, Engels of Geschiedenis

Na ontvangst van het examenpakket mag u het pakket openen. Het pakket bevat verzegelde enveloppen met examens. Deze mag u niet openen tot het moment van het examen.

In elke examenenvelop zit één extra exemplaar, dus is het mogelijk om één extra kandidaat op te geven voor het examen. Kopiëren wordt niet toegestaan! Een extra kandidaat opgeven is alleen mogelijk als u het betreffende examenvak en niveau in uw examenpakket heeft.

U dient voorafgaand aan het examen contact op te nemen met IVIO-Examenbureau (0320-229920). U ontvangt dan voor de kandidaat een persoonlijk examennummer.

Examenmoment

Indien een leerling een geldige reden heeft voor het afwezig zijn bij een examen, dan hebben wij een compensatieregeling. Klik hier voor meer informatie.

Alle examenopgaven moet u na afloop terug doen in de originele examenenvelop, ook de niet gebruikte of foutief ingevulde exemplaren. Op de laatste examendag moet u alle examens terug sturen. U ontvangt altijd een retourenvelop of retouretiket die u daarvoor kunt gebruiken. Zorg ervoor dat het pakket ook daadwerkelijk op de laatste examendag retour gaat naar het Examenbureau en niet op locatie blijft liggen in de postkamer o.i.d. Indien het pakket later bij ons binnenkomt, moeten uw kandidaten langer wachten op de uitslagen.

Drie tot vier weken na het examen staan de uitslagen op deze website internet onder examenuitslagen (op de homepagina). Om privacyredenen staat de uitslag alleen vermeld onder het kandidaatsnummer. Deze nummers staan op de oproepen en lijsten die aan de school zijn verzonden. Het is niet mogelijk om deze nummers bij IVIO-Examenbureau achteraf op te vragen, de uitslag (met naam) wordt z.s.m. met de diploma’s verzonden aan de school.

Diploma's

Ongeveer vier weken na het examen stuurt IVIO-Examenbureau de diploma’s en/of beoordelingslijsten op. Dit gebeurt alleen indien de factuur voldaan is.

U kunt een aanvraag indienen voor het laten drukken van een nieuw diploma. U dient het foutieve diploma met een kopie identiteitsbewijs aan ons retourneren. Vergeet niet het factuuradres te vermelden! Voor het laten drukken van een nieuw diploma brengen wij € 25,- in rekening.

,Wij houden de officiële namen aan, zoals vermeld op het identiteitsbewijs.
Voorbeeld: Hendrikus Wilhelm Rudolf  Jansen met roepnaam Henk. Dit wordt ‘Jansen, Hendrikus W.R.’ en geen ‘Jansen, Henk’.

Indien de kandidaat een andere achternaam heeft aangenomen is het mogelijk om een nieuw diploma aan te vragen. Men dient het bewijs van officiële goedkeuring mee te sturen met het verzoek voor het maken van een nieuw diploma. De kosten hiervoor zijn € 25,- per diploma.

Wanneer een leerling de vakken Nederlands, rekenen/wiskunde en Engels op eenzelfde niveau heeft behaald ontvangt de kandidaat een sleuteldiploma. Wanneer deze opnieuw moet worden gedrukt zijn de kosten €35,-.

Een sleuteldiploma ontvangt u automatisch bij het behalen van RW, EN en NL op het zelfde niveau.

``Het IVIO Examenbureau maakt mijn leerlingen hongerig naar succes!``

Jannetje Olsen, docent het Atrium Praktijkonderwijs in Zoetermeer

MAAK EEN AFSPRAAK

IVIO-Examenbureau organiseert de examinering voor scholen en particuliere opleiders die geen gebruik kunnen of willen maken van reguliere overheidsexamens.
Nieuwsbrief