“Onze samenwerking met het ROC is prima!”

We gaan er samen voor
Neem Richard. Toen hij bij mij in de klas kwam, was het meteen duidelijk dat hij uitblonk in ICT. Elk probleem kon hij oplossen. Maar hij had de nodige gedragsproblemen en was  slecht gemotiveerd, omdat hij dacht dat hij niets kon. Eeuwig zonde! En dus ben ik met hem rond de tafel gegaan.
“Als jij vooruit wilt, dan ga ik je helpen,” zei ik tegen hem. Samen hebben we naar de mogelijkheden gekeken. We zijn naar een open dag van het ROC Nijmegen gegaan en hebben met verschillende docenten gesproken. Zo werd het voor ons allebei duidelijk wat de eisen waren.

Onze leerlingen kunnen een diploma halen 
Het ROC Nijmegen werkt met de Deviant methode. Ik heb die meteen na ons bezoek voor het vak Rekenen/Wiskunde besteld, want de methode sloot perfect aan op de IVIO-examens die wij gebruiken. Je hoort het goed, onze leerlingen kunnen een erkend diploma halen!
De IVIO-examens toetsen leerlingen op niveau 1 tot en met 4 en zijn ‘individueel’: elke leerlingen kan zijn of haar eigen pakket samenstellen. Hoe dat werkt? Op dit moment heb ik vijftien leerlingen in de klas. De één bereidt zich voor op een examen Nederlands op niveau 2 en Rekenen/Wiskunde op niveau 1, terwijl de ander helemaal geen Nederlands doet, maar bijvoorbeeld alleen het examen Sociale vaardigheden. Maatwerk dus.

Met IVIO-diploma naar ROC
IVIO-examenbureau is een groot, landelijk bureau en hun examens zijn internationaal erkend. Niet verwonderlijk dus dat de eindtermen van IVIO en Deviant zo overeen kwamen.
Voor zowel Richard als voor mij betekende dit dat we aan de bak moesten. Met succes! Hij haalde in twee jaar tijd zijn examens Rekenen/Wiskunde 1, 2 en 3! Een knappe prestatie, waarmee hij toegelaten werd op het ROC. Hij stroomde in op niveau 2, deed vervolgens niveau 3 en gaat nu niveau 4 doen.

Blij met ROC Nijmegen
Richard is een uitzondering, maar wel het bewijs dat onze leerlingen iets kunnen. Elk jaar zijn er wel één of twee jongeren die door willen én kunnen leren. Wij, IVIO-Examenbureau en ROC Nijmegen zetten zich 100% voor hen in. Daar ben ik blij mee. Het lijkt voor buitenstaanders weleens dat onze leerlingen niets kunnen, wij maken ze aantoonbaar vaardig.”

Geef een reactie

Nieuwsbrief